martes, 20 de noviembre de 2012

Més enllà de l'Everest


Ahir, a la Universitat Autònoma de Barcelona va tindre lloc una xerrada sobre periodisme de viatges.

Aquesta xerrada anava en torn a la expedició que va fer un professor de la Autònoma de Madrid i el primer català en establir-se a Shangai. Aquesta aventura, Més Enllà de l'Everest, va durar un mes i es tractava de descobrir una muntanya a la frontera de China amb el Tibet que era més alta que l'everest. L'aventura va començar en Siying i van anar seguint el curs del riu groc.

Tant Eduard Martínez com Ricard Tomàs coincidien en la diferencia que es pot observar en China, es molt identificable el món occidental de l'oriental. Van decidir començar el viatge cap aquesta muntanya, ja que es bastant desconeguda. Al Minya Konka, nom de la muntanya, només hi havia una expedició, la seva, en canvi al Everest hi havia el doble.

En aquest viatge han pogut conèixer pobles i cultures que amb un viatge comercial no es coneixen, han aprés de l'hospitalitat del poble tibetà i han conegut d'una manera més propera la seva cultura. Tots dos ens expliquen que l'únic impediment va ser el idioma, ja que, en aquestes parts del Tibet el seu dialecte es molt tancat.

Gracies al viatge han fet un llibre amb la col·laboració de la revista Desnivel i l'agencia de viatges China Tierra de Aventura.

Aquesta xerrada va servir per descobrir el màster de periodisme de viatges. Va ser un descobriment molt interessant.

miércoles, 14 de noviembre de 2012

Vaga General
En motiu de la vaga general, hem pogut fer un seguiment de com ha anat la vaga en el nostre barri.

El moviment dels piquets ha començat sobre les 00:30 de la matinada, han recorregut tota la rambla de Guipozcoa amb xiulets.
Ja al matí les tendes que estaven obertes han sigut el motiu d'altercats entre comerciants i piquets. Aquest grups reduïts es van dedicar a enganxar adhesius en els vidres dels aparadors.
Tota la vaga s'ha succeït amb normalitat, encara que hi hagut un incident amb un autobús que es trobava fent un servei i s'ha trobat amb un dels piquets, aquest grup no deixava que el autobús continues la seva ruta.
L'únic establiment que s'ha trobat més afectat per aquesta vaga ha sigut el mercat municipal, la meitat es trobava tancat. Alguns valents han sigut els que han mantingut la parada oberta, ja que creuen que la situació del mercat no es gaire bona, gracies a les reformes, com per tancar mes dies i perdre mes clients.
La linia lila de metro ha estat tancada, mentre que el serveis mínims no funcionaven.

                                                    Tenda de la rambla tancada

                                           Metro de Bac de roda tancat a les 11hrs del matí

                                                   Tenda oberta amb un adhesiu dels piquets

                                                          Parades del mercat tancades

                                                            Parades del mercat tancades

martes, 13 de noviembre de 2012

Mercat MedievalContinuem amb les festes del barri.

Tot el cap de setmana a la rambla Guipozcoa amb carrer Cantabria ha tingut lloc un petit mercat medieval. Començava a les 10 del mati fins al vespre. En aquest mercat podíem trobar paradetes amb productes artesanals. Les que mes cridaven la atenció era la de menjar, i es que feia molt bona olor.
També hi havia parades de bijuteria feta a ma.

Ja és la tercera edició d'aquesta fira, el propòsit es potenciar el comerç tradicional i donar a conèixer les tradicions de l'antiguitat.En aquesta fira podíem trobar fins i tot una tasca on es podia menjar i prendre qualsevol cosa.

lunes, 12 de noviembre de 2012

Festa Major


La festa major de Sant Martí ja ha començat.

En motiu de les festes, el dissabte 10 de novembre a la rambleta del C/selva de mar, es van reunir el Martí i la Dolça per fer una gran passejada per el barri.

Us estareu preguntant qui son aquesta parella no? Doncs son els gegants de St.Martí.
El Martí i la Dolça son una parella de moliners, en honor a la gran quantitat que hi havia al nostre barri. Els gegant que veiem actualment van ser fets un altre cop en el 1998.

La passejada va començar a les 12hrs del matí. Van fer un recorregut per els carrers del barri, van anar per la rambla Guipúscoa fins al C/ Dr. Zamenhof, C/Huelva, C/treball, C/Menorca i C/selva de Mar on va acabar la seva desfilada.

El matí d'activitats consistia en un taller per fer capgrossos i acompanyar als gegants. El taller va començar cap a les 11hrs, i per què els pares escalfessin motors va haver-hi una xocolatada.

La passejada estava organitzada per la colla Gegantera de la Verneda- Sant Martí i van tenir la col·laboració d'un grup de gralla. També hi va estar present la colla gegantera del Poblenou amb alguns dels seus gegants.

Martí i Dolça 


Lloro del 36, pertany a la colla gegantera de Poblenou.