martes, 20 de noviembre de 2012

Més enllà de l'Everest


Ahir, a la Universitat Autònoma de Barcelona va tindre lloc una xerrada sobre periodisme de viatges.

Aquesta xerrada anava en torn a la expedició que va fer un professor de la Autònoma de Madrid i el primer català en establir-se a Shangai. Aquesta aventura, Més Enllà de l'Everest, va durar un mes i es tractava de descobrir una muntanya a la frontera de China amb el Tibet que era més alta que l'everest. L'aventura va començar en Siying i van anar seguint el curs del riu groc.

Tant Eduard Martínez com Ricard Tomàs coincidien en la diferencia que es pot observar en China, es molt identificable el món occidental de l'oriental. Van decidir començar el viatge cap aquesta muntanya, ja que es bastant desconeguda. Al Minya Konka, nom de la muntanya, només hi havia una expedició, la seva, en canvi al Everest hi havia el doble.

En aquest viatge han pogut conèixer pobles i cultures que amb un viatge comercial no es coneixen, han aprés de l'hospitalitat del poble tibetà i han conegut d'una manera més propera la seva cultura. Tots dos ens expliquen que l'únic impediment va ser el idioma, ja que, en aquestes parts del Tibet el seu dialecte es molt tancat.

Gracies al viatge han fet un llibre amb la col·laboració de la revista Desnivel i l'agencia de viatges China Tierra de Aventura.

Aquesta xerrada va servir per descobrir el màster de periodisme de viatges. Va ser un descobriment molt interessant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario