miércoles, 17 de octubre de 2012

Historia del Barri


Aquesta entrada no es ben be una noticia, si no, que serveix per situar-nos en el temps. Explicaré una mica la historia del barri, si sabem aquesta podem entendre per que el barri es d'aquesta manera.

Sant Martí de Provençals és, un dels 10 barris que formen el districte de Sant Martí.

En el segle XIX Sant Martí era un poble que pertanyia a Barcelona, fins que a finals de segle va començar a formar part d'aquesta. Era un poble amb molta activitat agrària, sempre es va considerar un poble de pagesos, es un dels motius pels quals trobem algunes masies.
En l'època de la revolució industrial el Clot i Sant Andreu van ser els primers en tenir fàbriques de tèxtil. Sempre hi ha hagut influencia d'aquestes fàbriques en la vida quotidiana.

El nostre districte esta constitut per: El camp de l'Arpe del Clot, El Clot, El Parc i la LLacuna de Poblenou, la Vila Olímpia del Poblenou, El Poblenou, Diagonal Mar, El Bèsos, Provençals del Poblenou, Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau.

Sant Martí segueix sent un barri de classe treballadora, amb influencia de tots els lloc. Quan Sant Martí encara era un poble la gent que arribava de fora es quedava aquí.

Aquesta es una part de la petita historia del barri.

Maria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario